30 november 2019
14:00

Falu IF

Referat: Viking HC - Falu IF

Vi får vår välförtjänta 3 poängare efter vinst mot gästande Falu IF med 6-3 hemma på Valhall idag!
Vi gör definitivt inte vår bästa match för säsongen, men vi håller ihop spelet bättre än tidigare och för en gång skull får vi också utdelning!
Det har varit en intensiv period och en intensiv hockey-vecka för många av grabbarna, där flera av dem har dubblerat med matcher i J18 och match i A-laget, samtidigt som vi har haft två matcher i J20!
Anton Besterman (tidigare Sunne IK) gör matchens och Vikings första mål och även sitt första i Vikings färger. Han assisterades av Adrian Miskovec och Anton Johansson.
Strax innan periodvilan kvitterar Falun till 1-1 och skotten efter första var 14-16.

I andra perioden är Besterman framme igen och gör sitt andra mål för dagen, den här gången assisterad av Robin Edholm. Åter igen kvitterar Falun strax innan periodvila och det står 2-2 efter andra perioden. Skottstatistiken 17-14.

Direkt i tredje sätter Adrian Miscovec 3-2, han assisteras av Robin Edholm och Adam Gustavsson.
Bara 5 min senare gör Erik Brokvist 4-2 assisterad av Andreas Bergström och Rickard Szabo. Nu känner vi en doft av segervittring och får samtidigt lite andrum.
Med 10 min kvar av matchen sätter Adrian Miskovec sitt andra mål för dagen, assisterad av Sebastian Ström.
Kort därefter slarvar vi till det och Falun gör 5-3 men närmare än så kommer inte gästande Falun den här dagen.
Vi passar på att putsa på seger siffrorna med en minut kvar att spela och sätter 6-3 i tom bur genom mål av Richard Szabo, han assisteras av Adam Gustavsson och assist även för vår målis Albin Dehlin. Sist nämnda Dehlin får också finfina 94.23 i räddningsprocent, vilket visar på bra målvaktsspel. Skottstatistik i tredje 18-22.
Noterbart också att Adam Gustavsson vinner brödrakampen som utspelades, då brodern Kalle Gunnarsson coachar Falu IF.
Trötta men fantatiskt glad grabbar och ledare tog emot publikens jubel när slutsignalen löd.
Det återstår tre matcher innan jul och närmast gästas vi av IFK Hallsberg den 7 december.